Rij instructie en gedragstrainer
Paard en ruiter in balans

Werkwijze - Stappenplan


Voor rijlessen, trainingen of om te helpen bij problemen tijdens trainingen in het algemeen. Ik werk vanuit een stappenplan, aangepast aan uw specifieke vraag. Na dat er telefonisch of mail contact is geweest zal ik met u de stappen doorlopen en het traject bespreken. U zit dan nergens aan vast, eerst zal er nog een kennismakingsafspraak plaatsvinden. 


Mijn uitgaanspunten 

Voor mij is het paard het uitgaanspunt. Mijn instructie gaat uit van de natuurlijke gedragingen en karaktereigenschappen van het paard, hierbij ga ik geduldig en persoonlijk te werk. Hoe meer de ruiter zijn/haar paard begrijpt, hoe makkelijker het is hierop in te spelen, dit verder uit te werken en te laten groeien. Het gaat om jullie als unieke combinatie

Mijn ambitie is om de training zo effectief en tegelijkertijd zo leerzaam en leuk mogelijk te maken en te houden. Zodat het paard en ruiter energie en voldoende motivatie geeft om zelf verder te kunnen trainen. Ik zal om deze reden mij niet beperken tot het lesgeven, maar je tevens voorzien van genoeg tips, informatie en persoonlijk advies op het gebied van oefeningen en technieken of andere contacten die hierin kunnen ondersteunen.


 


Trainen is leren met een plan, bewust zijn van welk gedrag je wilt dat toeneemt of afneemt.

Les en instructie 

* Stap 1; Contact via mail, whatsapp of telefonisch,

* Stap 2; Kennismakingsles, wie zijn jullie, wat zijn de doelen en ambities, in welk opzicht kan ik jullie helpen en begeleiden. 

* Stap 3; Contact achteraf, bespreken van mogelijkheden, eventueel verder afspraken of aanschaffen van leskaart. 


Afspraak gedragsprobleem 

* Stap 1; Contact via mail, whatsapp of telefonisch 

* Stap 2; Invullen van de toegestuurde vragenlijst 

* Stap 3; Afspreken, observatie dag, filmen

* Stap 4; Uitwerken en samenvoegen van alle informatie 

* Stap 5; Contact moment bespreken van mogelijkheden  

* Stap 6; Tot 2 maanden gratis telefonisch contact